streda 31. marca 2010

Niečo zo záhradky



Pár obrázkov zo záhradky, aj nám už v nej čosi vyrašilo...:) A ešte niečo, čo neskôr (až bude záhrada krajšia, zakvitnutejšia) do nej pribudne...

Mimochodom - chcete zlepšiť náladu sebe a svojmu okoliu? Vyberte sa do nákupného strediska, tam si vyberte zvonček na palici dlhej asi 1 meter (aby sa vám nevošiel do kabelky) a odkráčajte tam, kde sa zdržiava veľa ľudí. Najlepšie na autobusovú stanicu. Pri každom kroku zvonček zacinká a všetci ktorých stretnete sa na vás usmejú. A nič tak nezlepší náladu ako pohľad na usmiate tváre!

P.S.: Zlepšovač nálady predáva Baumax a to len za 7 eur - ale pśśśśśśt!!!!


utorok 30. marca 2010

Malé veľkonočné háčkovanie

...pár pokusov o háčkované vajíčka. Inšpiráciu som našla niekde na nete, žiaľbohu bez predlohy a tak som skúšala, skúšala. A výsledok? Každé "vajíčko" iné...


nedeľa 21. marca 2010

Marec - mesiac knihy

Čítam rada, a nielen v marci:))) V svojej knižnici mám knihy, ktoré prečítam raz a už sa k im nevrátim a mám tam aj také, ktoré opakovane z políc vyberám.
Medzi tie druhé patrí objemná Mytológia - ilustrovaný sprievodca mýtmi a legendami. Po autorovi som sa nedopátrala, u nás ju preložil kolektív historikov, pôvodne vyšla v anglickom originále. Bežne stojí veľa, ale ja som využila 50% zľavu pre pedagógov a predajca sa neunúval zistiť, či pedagóg naozaj som (nie, nie som:)))

Kniha obsahuje mýty z celého sveta, je doplnená sprievodným slovom historika a množstvom fotografíí, ktoré približujú kultúru tej-ktorej krajiny. Môžete tu nájsť dávne mýty z obdobia starovekého Egypta, Mezopotámie, Grécka či Ríma, aj z oblastí, ktoré si z dejepisu nepamätám takmer vôbec - z Indie, Japonska či Afriky. Malá ukážka:


Tak a ja idem oddychovať a beriem si so sebou aj túto knižku:)

A na podnet Moniky, dopĺňam autora aj originálny názov:
C. Scott Littleton (editor): Mythology: The Illustrated Anthology of World Myth and Storytellin. Duncan Baird Publishers 2002.

sobota 20. marca 2010

Cleaning!


Moja osobná neuróza, ktorá ma neustále núti plánovať dlho vopred, sa mi na prvé teplejšie, slnečné dni postarala o upratovanie, upratovanie a znova upratovanie!
Bola som len tak, s predstavou, že by to mohlo byť zrealizované asi cez letné obdobie, informovať sa, koľko by stáli okná a kedy by nám ich mohli prísť vymeniť. Mohli ihneď. A keďže ponúkli veľmi výhodnú zľavu, vymenili ich.
Stretla som maliara a keďže vysprávky po oknách nevyzerajú bohvieako, nezáväzne som prehodila, kedy by nám mohol prísť vymaľovať. Mohol ihneď. A tak už druhý týždeň všetky prepotrebné veci v dome prekladám z miesta na miesto, utieram od prachu a znova sa zaprášia, umývam, leštím, čístím, hľadám a utieram a....

streda 17. marca 2010

Milé ocenenie


Dostala som milé ocenenie, ďakujem za neho hneď trom osôbkám:
Katie_25, Flo alias Poopi a mokope.
Teší ma to o to viac, že blogy týchto dievčat patria medzi prvé, na ktoré nakuknem pri mojich potulkách internetom.

Využijem milú "povinnosť" a ocenenie posielam ďalej (aj napriek tomu, že ho už možno dostali od niekoho iného):

A čosi o mne:
  • potrebujem teplo a tak všade so sebou vláčim svetre, čiapky, šály, rukavice, deky...
  • milujem knihy a najmä rozprávky, mýty, legendy, kde vždy dobro víťazí nad zlom
  • žasnem nad poznávaním sveta detskými očami a nad "múdrosťami" malých stvorení
  • oceňujem tradičné remeslá a ľudovú kultúru
  • neustále plánujem, organizujem, zakladám, triedim a potom plány mením
  • obdivujem meniacu sa krásu prírody
  • zostávam v nemom úžase nad architektúrou a výtvarným umením.

pondelok 15. marca 2010

Mám novú lásku...

Aj keď je "máj - lásky čas" ešte ďaleko, ja si vychutnávam radosti novej lásky. Opatrne sa vzájomne spoznávame, skúšame, čo si k sebe môžeme dovoliť, ja som zvyčajne tá aktívnejšia, predsa len občas je prevaha na druhej strane...

Mojou novou láskou je KRÍŽIKOVÉ VYŠÍVANIE.

Krížikami som sa "naučila" vyšívať už kedysi dávno na základnej škole. Ešte dnes si pamätám zhrozený komentár vtedajšej vyučujúcej... :)
A tak som obrázky vytvorené krížikami roky len z diaľky obdivovala. Až posledné leto som si povedala, že sa pokúsim vyšiť obrázok do kuchyne. Nakoniec z toho boli obrázky dva. Priznávam, cudne schovávam zadnú stranu vytvorenú zmätkom rozcuchaných nití... Ale zlepšujem sa!

A toto je môj najnovší plod lásky - čo iné ako srdiečko :o)


Prajem dni plné lásky!


štvrtok 11. marca 2010

Aj ja si vyfotím...

"Aj ja si vyfotím svoj obrázok a dám na internet, aby si ho mohlo pozrieť každý, kto tam chodí..."
Želanie splnené: nakreslila, darčekovo previazala a darovala 6-ročná Dorotka, no a na internet som to už dala ja :) Tak nech si ho pozrie každý!


nedeľa 7. marca 2010

Vyšila som si...

Vyšila som si srdiečko. V netradičnej farbe, chcela som aby mi ladilo s doplnkami v spálni:))
A keďže som bola riadne nedočkavá, fotky som robila večer - téééda vyzerajú!!!




Tá druhá fotka je cvaknutá cez sklo, lepšie zodpovedá skutočnej farbe, ale aj lepšie odráža svetlo:)))
Vyšívala som na bielu kanavu,
bavlnky zn. Anchor č. 121

štvrtok 4. marca 2010

Hľadám inšpiráciu


Slniečko už čoraz častejšie vykúka spoza mrakov a aj zbytky snehu zmizli z dohľadu. Predtým než sa splnia predpovede meteorológov o návrate zimy, mrazov a snehu, si nerušene vychutnávam predstavu krásnej jari a hľadám inšpirácie ako si vyzdobiť príbytok ešte pred príchodom Veľkej noci.
Siahla som po osvedčenej klasike, dlhoročná Dorka sa prezliekla za Praktickú Slovenku, či jej zmena prospela, nie som si istá. Očaril ma ale časopis Dekor, na každej starne kopec nápadov a čo je najdôležitejšie, väčšinu zrealizujete aj bez mimoriadnej zručnosti. A tak som si urobila radosť a už mám zaplatené predplatné:)

Bohatým zdrojom informácii je internet. Kto ešte nepozná stránky FloraPress, kochajte sa.

A ešte jedna inšpirácia. Posledné dni sa opakovane vraciam a snažím aj čo to prečítať (s pomocou Google prekladača je to dobrá zábava!) na blogu, ktorý takmer denne obohacuje jedna žienka žijúca v Nórsku. Zverejňuje tam svoje zábavky pri dekorovaní svojho príbytku aj bežné príhody každodenného života. Jej blog je tak úspešný, že dodnes ho navštívilo viac ako milión čitateľov a dokonca poskytla aj rozhovory médiám. A čím oslovila mňa? Na prvý pohľad možno detinskými, ružovo belasými doplnkami, ktorými dokáže vytvoriť zakaždým novú atmosféru, svojou schopnosťou pozrieť sa na veci aj inak ako ich vidíme každý deň a aj tým, že vo veku dospelej ženy zodpovednej za rodinu sa vie krásne hrať. Jej blog nájdete tu.

Veľa radosti zo skrášľovania svojho okolia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...