pondelok 30. novembra 2009

Čas adventný

Náš tohtoročný adventný veniec zdobia bronzové sviečky, zlato-bronzové ozdoby a oranžové "čipkované kvety". Námet na kvety som našla v tohoročnom vianočnom čísle časopisu Nápady a rady.


A ako si také kvety urobiť? Nie, nie sú z čipky, ani zo stužky. Sú to kvety machovky, ktoré všetci poznáme zo záhradiek ako oranžové lampióniky alebo aj pod názvom židovská čerešňa. Kvety treba rozstrihať, vložiť do hrnca s vodou a variť asi jednu hodinu. Potom na tvrdej podložke dužinu opačnou stranou noža zoškrabať, až kým z kvetu nezostane len žilnatina.

nedeľa 22. novembra 2009

Tešenie sa na Vianoce - po druhýkrát

Tak toto je už moje súkromné tešenie sa na sviatky. Tentokrát s háčikom v ruke. Niekoľko čipkových snehových vločiek a jeden malý obrúsok.

Obrúsok už má aj vlastnú históriu. Prvý som uháčkovala kedysi dávno, predlohu som našla v požičanej knihe. Oslovil ma svojou jednoduchosťou. Svoje miesto si našiel v mojej pracovni. Radosť prinášal však len do chvíle, keď som odišla na dlhšiu dovolenku a po návrate na ňom našla zelený nepekný fľak. Nemohla som sa hnevať, dostal sa tam pri zalievaní kvetov. Ochotné kolegynky:)
A tak som prala, bielila, vyvárala, máčala v špeciálnych prostriedkoch. Nakoniec som ho vyhodila. A keď som nedávno na internete našla predlohu, uháčkovala som si nový...

piatok 20. novembra 2009

Zakvitnutý november

V novembri bývajú dni stále kratšie. A tak nám múdre rady kážu bojovať proti depresii z tmavých dní svetlom. Tak si trochu posvieťme.

Mojim súkromným liekom na chmúrne dni sú kvety. Chryzantéma zakvitnutá ešte aj koncom novembra, čemerica pripravená potešiť...




A ešte aj kalanchoe na okne. Hneď sú tie tmavé dni pestrejšie!


pondelok 16. novembra 2009

Vianočná súťaž u Zuzky

Tak sa o to pokúsim - prvýkrát sa zapojím do súťaže na blogu. Zuzka ponúka svoje úžasné, vlastnou rukou vyrobené, srdiečka a Mikuláššske čižmičky ako odmenu za to, že sa spolu budeme tešiť na Vianoce:D Podmienky k zapojeniu sa do súťaže na blogu http://zcdl.blogspot.com/2009/11/vianocna-sutaz.html. Tak si poprajem veľa šťastia:D

Tešenie sa na Vianoce







Tak nejako vyzerá spolupráca širokej rodiny - jeden zháňa materiál, druhý reže, tretí a štvrtý maľuje...


A toto je výsledok. Celá rodina sa teší na Vianoce!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...